Programın Amacı

Gıda sanayiinde üretilen birçok ürünün raf ömrünü sınırlayan faktörlerin başında mikrobiyal bozulmalar gelmektedir. Gıda teknikerlerinin ve gıda mühendislerinin bulundukları sektörde hangi mikrobiyolojik sorunla karşılaşabileceklerini ve böyle durumlarda nasıl bir aksiyon göstermeleri gerektiğini bilmeleri önem taşımaktadır. Yine fabrika içerisinde ilk kez kuracakları bir gıda mikrobiyolojisi laboratuvarını nasıl donatacakları, hangi analizleri, nasıl gerçekleştirecekleri konusunda temel yeterliliklere sahip olmaları kendilerini ve kurumlarını bir adım öne taşıyacaktır. Bu programın amacı gıda sektöründe çalışan ve gıda mikrobiyolojisi uygulamaları konusunda kendini geliştirme gereksinimi duyan sektör temsilcilerine gerekli eğitimleri vermektir.

 

NOT: Eğitim sonunda şartları sağlayan katılımcılara düzenlenecek sertifika ile halihazırda AB destekli genç çiftçi projesi kapsamında ve devlet bankaları tarafından yürütülen faizsiz kredi başvurularının değerlendirilmesinde başvuran kişiden istenen sertifika şartını sağlamaktadır. 

 

Eğitimin İçeriği

Bu eğitimle katılımcıların işletmelerinde karşılaşabilecekleri gıda mikrobiyolojisi alanını ilgilendiren gereksinimler karşısında alacakları aksiyonlarla ilgili bilgilendirmeler yapılacaktır. Bu çalışma alanında katılımcının rahatlıkla kendine bir projeksiyon belirleyebilmesi, gerekli analizleri gerçekleştirebilmesi ve gerçekleştiremeyeceği analizler için de nasıl bir yol izlemesi gerektiği anlatılacaktır. Teorik anlatımların ardından uygulamalı olarak işletmelerde karşı karşıya kalabilecekleri mikroorganizma gruplarının analizleri gerçekleştirilecek ve sonuçlar birlikte değerlendirilecektir. Çeşitli gıda zehirlenmesi vakaları da incelenmek suretiyle katılımcıların işletmelerindeki üretilen ürünleri temelinde dikkatleri çekilmiş olacak ve alınması gereken önlemler de örneklerle tartışılacaktır. 

 

Eğitim Konu Başlıkları

    1. Genel Mikrobiyoloji ve Gıda Mikrobiyolojisi hakkında genel bilgiler
    2. Gıda Mikrobiyolojisinde kullanılan temel gereç ve teçhizatların tanıtımı
    3. Analiz için örnek alınması, seyreltme, sterilizasyon ve katı besiyerine ekim yöntemleri
    4. İnkübasyon koşullarının seçilmesi ve sayım sonuçlarının değerlendirilmesi
    5. Mikrobiyolojik kriterler tebliğinin değerlendirilmesi
    6. İşletmelerin mikrobiyoloji laboratuvarlarında en sık yapılan analizler hakkında bilgi
    7. (Toplam mezofilik aerob bakteri sayımı, koliform bakteri sayımı, maya-küf sayımı, Enterobacteriaceae sayımı, E.coli ve S.aureus sayımları)
    8. Patojen analizleri hakkında bilgi
    9. İşletmelerde mikrobiyal bozulmaların önüne geçmek için alınması gereken önlemler ve kontroller
    10. Gıda işletmelerinde sanitasyon ve personel hijyeni
    11. Dünya çapında görülen mikrobiyal kaynaklı bazı gıda zehirlenmesi vakalarının incelenmesi ve tartışılması
    12. Bazı gıdalardan Toplam mezofilik aerob bakteri, maya-küf, koliform bakteri ve E.coli ekim uygulaması
    13. Patojen analizleri için bir örnek ekim uygulaması

 

Kimler Katılabilir?

Gıda Mühendisliği bölümü mezunları

Gıda Teknikerleri ve teknologları

Gıda sektörü ile ilgili meslek yüksekokulu mezunları

 

EĞİTİM SÜRESİ/ŞEKLİ:

  • Eğitim programı  30 saatten oluşmaktadır.

  • Eğitim programı  UZAKTAN EĞİTİM  yöntemiyle yapılmaktadır.

BU EĞİTİM PROGRAMI KESİNLİKLE İŞ GARANTİSİ VERMEZ, KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞİM AMAÇLIDIR , HERHANGİ BİR ÜNVAN VEYA MESLEK STATÜSÜ VERMEZ.

Not: UZAKTAN OFFLİNE EĞİTİMLERDE GENEL KABUL OLARAK 1 DERS SAATİ MİNUMUM 15 DAKİKA VE MAKSİMUM 25 DAKİKADIR.

 

EĞİTİM ALMA SÜRECİ NASIL İŞLER?

  1. - Eğitim almak isteyen katılımcı web sitemize üye olur. Üyelik esnasında tüm bilgilerini doğru ve eksiksiz girmesi gerekmektedir.

  2. - Üye girişi yaptıktan sonra eğitim detaylarına gelir ve "KESİN KAYIT" butonuna tıklar. Ödeme işlemini kredi kartınızla taksitli olarak yapabileceğiniz gibi Havale/EFT seçeneğini seçerek de yapabilirsiniz.

  3. - Ödemeniz mesai saatleri içerisinde onaylanır ve kaydolduğunuz eğitim adınıza tanımlanır.

  4. - Eğitim adınıza tanımlandıktan sonra ne zaman eğitim videolarını izlemek isterseniz web sitesinin üst kısmından Portala Giriş Butonu ile Üye Girişi yaparak izleyebilirsiniz.

  5. - Eğtim videolarımızda herhangi bir zaman veya izleme sınırı yoktur. İstediğiniz zaman, bir yıl içerisinde istediğiniz kadar izleyebilirsiniz.

6- Eğitim videolarının %90'ı izlendikten sonra sınav sistemi otomatik olarak aktif olur ve sınav yapabilirsiniz.  

Eğitime kesin kayıt yaptırdıktan sonra dersleriniz tanımlanmakta ve BİR YIL'a  kadar zaman eğitimi izleyebilmektesiniz

EĞİTİMİNİZİ 1 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLAMANIZ GEREKMEKTEDİR. AKSİ TAKDİRDE BELGELENDİRME YAPILAMAMAKTADIR.

 

 

Bunlar İlginizi Çekebilir