Moda Tasarımında Kalıp Hazırlama ve Stilistlik

Katılımcılara silüet çizim tekniklerinin, giysiyi figüre giydirme tekniklerinin ve giysi detay çizim teknikleri..

Eğitimimiz Kalıp Hazırlama ve Stilistlik olarak 2 farklı eğitimden oluşmaktadır. Eğitim detaylarına tablardan ulaşabilirsiniz. Kursiyerler her iki eğitimi de alabileceği gibi ayrı ayrı da alabilirler. Kurs ücreti Kalıp Hazırlama Kursu'na göre hesaplanmıştır. Stilistlik Kursuna katılacak kursiyerlerimiz kesin kayıt esnasında ücretin kalan kısmını Merkezimizde yatırabilirler.

Programın Amacı

Günümüzün gözde mesleklerinden olan moda tasarımcıları, sitilistler ve modelistler için giysi üretiminin en önemli aşaması olan istenilen modelde bağımsız olarak giysi kalıbı hazırlayabilme becerisini geliştirmek hedeflenmektedir.

Eğitim İçeriği

Bu eğitimde katılımcıların, Giysi üretimi için insan vücudunu inceleyerek giysi üretimi açısından tanımak, vücut ve giysi arasındaki ilişkileri inceleyerek, giysi üretimi için gerekli antropometrik ölçümleri alıp, uygun yöntemde temel kalıpları bağımsız olarak hazırlaması planlanmaktadır. Ayrıca çok çeşitli etek ve pantolon modellerini temel kalıplar üzerine uygulayarak kalıp kontrollerini yapabilme ve doğru üretim kalıbını hazırlayabilmesi beklenmektedir.

Eğitim Konu Başlıkları

+Giysi kalıpçılığı açısından insan bedenini tanıma,
+Etek ve pantolon için gerekli antropometrik ölçüler,
+Etek ve pantolon için beden üzerinden ölçü alma, standart ölçü tabloları ve beden numaralama sistemleri
+Etek ve pantolon için kalıp hazırlama yöntemleri
+Etek ve pantolon için kalıp hazırlama sistemleri,
+Temel etek ve pantolon kalıpları
+Etek ve pantolon modellerinin analizi
+Farklı etek ve pantolon modelleri için kalıp hazırlama
+Etek ve pantolon kalıplarının şablonlarını hazırlama
+Prototip üretim ve kalıp kontrolü

Programın Amacı

Katılımcılara silüet çizim tekniklerinin, giysiyi figüre giydirme tekniklerinin ve giysi detay çizim tekniklerinin kazandırılarak; tasarımları farklı tekniklerle renklendirebilme becerisi geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Eğitim İçeriği

Bu eğitimde katılımcıların, canlı ve cansız modelleri inceleyerek, ölçü-oran ve kompozisyon kurallarına uygun biçimde; hareketsiz ve hareketli artistik figür çizimi yapıp, silüete doğru şekilde farklı giysi modellerini giydirerek renklendirmesi planlanmaktadır. Öğrencinin hayal gücü ve yaratıcılığını geliştirerek, fikirlerini tasarımlarına aktarabilmesi; vücut ve giysi arasındaki ilişkileri inceleyerek, temel tasarım prensipleri çerçevesinde, giysiyi figüre doğru biçimde giydirebilmesi beklenmektedir.

Eğitim Konu Başlıkları

+Figürde oran, orantı, biçim ve kompozisyon irdelenir. Vücut oranları çizim pratikleri yapılır.
+Kadın silüeti çizimleri yapılır.
+ Erkek ve çocuk silüeti çizimleri yapılır.
+Hazır silüete model giydirme teknikleri uygulanır. Işık gölge
+Giysi model özelliklerinin detay çizimleri yapılır. Işık gölge çalışılır.
+ Moda trendleri, kumaşlar ve renkler tartışılır. Kreasyon bilgisi verilerek (iklim, yaş, cinsiyete göre), kumaş ve aksesuarların giyside kullanılışı ve malzeme seçimi hakkında bilgilendirme yapılıp buna göre tasarımlar çizilir.
+Renk bilgisinin verilmesi. Tasarımların çizilerek farklı tekniklerle renklendirilmesi.
+ Tasarımların çizilerek farklı tekniklerle renklendirilmesi.
+ Fantezi giysi tasarımı ve gelinlik tasarımlarının yapılarak renklendirilmesi.

Moda Tasarımında Kalıp Hazırlama ve Stilistlik Hakkında Sorulan Sorular

Moda Tasarımında Kalıp Hazırlama ve Stilistlik hakkında tüm sorularınızı bu bölümden paylaşabilirsiniz. Her eğitime ait soru cevap bölümü farklıdır. Bu yüzden sorduğunuz soru mutlaka bu konu hakkında olmalıdır.

Sormuş olduğunuz sorulara uzmanlarımız veya bu konuda bilgi sahibi diğer üyelerimiz yanıt verebilir.

Soru Sormak İçin

Arş. Gör. Burcu BAŞARAN
Doç. Dr. Nurgül KILINÇ
  • Kurs Tarihi :
    Yeterli katılımcı sayısına ulaşınca açılacaktır.
  • Kurs Süresi :
    Kalıp Hazırlama - 24 Saat