Mantar Yetiştiriciliği Kursu

Programın Amacı

  • Mantar üretimi yapılan işletmelere sertifikalı eleman temin etmek
  • Bilinçli mantar üretimini sağlamak
  • Üretim kapasitesinin artırılmasını desteklemek
  • Resmi kurumlarca geçerliliği kabul edilen serifikasyon yapmak
  •  
  • Eğitim Konu Başlıkları
  •  
  • Mantarların canlılar alemindeki yeri ve önemi
  • İnsan sağlığı açısından mantar
  • Kültür mantarcılığı gelişimi ve bugünkü durumu
  • Dünyada yaygın olarak üretilen kültür mantarları ve üretim metodları
  • Agaricus bisporus (beyaz kültür mantarı) özellikleri ve besin değeri
  • Agaricus bisporus için kompost yapımı ve hammaddeleri
  • Agaricus bisporus üretimi için araç ve gereçler ile üretim tesisi planının yapılması
  • Kompost platformunun özellikleri
  • Pastorizasyon odaları ve özellikleri
  • Üretim odalarının teknik özellikleri ve kapasite planlaması
  • Agaricus bisporus'un ekolojik istekleri
  • Örtü toprağı ve özellikleri
  • Misel ekimi, toprak örtümü ve hasat dönemi özellikleri
  • Mantar hasadı ve dikkat edilecek hususlar
  • Hasat öncesi ve sonrası odaların bakımı
  • Paketleme ve pazarlama
  • Kültür mantarcılığında zararlılara ve hastalıklara karşı tedbirler ve kimyasal madde kullanımı
  • Kültür mantarcılığı artıklarının değerlendirilmesi
  • Kültür mantarcılığının ekonomik durumu

Uygulama

 

  1. Kompostun getirilmesi ve üretim odasına yerleştirilmesi ve bakım uygulaması
  2. Üretim odasının misel sarması için ekolojik şartların düzenlenmesi
  3. Torba kontrolleri yapılması
  4. Toprak örtümü uygulaması
  5. Toprak örtümü sonrası mantar çıkışına kadar bakım işleri yapılması
  6. Hasat sırasında üretim odalarının bakımı ve dikkat edilecek hususların uygulaması
  7. Mantar hasadı uygulaması
  8. Mantarların paketlenmesi ve satışa sunulması
  9. Hasat sonrası bakım uygulaması
  10. Hasadı biten odaların boşaltılması ve bahçe toprağı olarak kullanılma uygulaması
  11. Üretim odalarının bir sonraki üretim için hazırlanması

 

Kimler Katılabilir?

İlgi Duyanlar,
Üretim Yapmak İsteyenler,
Sertifika Almak İsteyenler

 

Önemli Not

Program sonunda yapılacak sınavdan 100 üzerinden 70 puan alan katılımcılarımıza Selçuk Üniversitesi onaylı"KÜLTÜR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ SERTİFİKASI" verilecektir.


Etiketler

Mantar Yetiştiriciliği Kursu Hakkında Sorulan Sorular

Mantar Yetiştiriciliği Kursu hakkında tüm sorularınızı bu bölümden paylaşabilirsiniz. Her eğitime ait soru cevap bölümü farklıdır. Bu yüzden sorduğunuz soru mutlaka bu konu hakkında olmalıdır.

Sormuş olduğunuz sorulara uzmanlarımız veya bu konuda bilgi sahibi diğer üyelerimiz yanıt verebilir.

Soru Sormak İçin

Prof. Dr. Gıyasettin KAŞIK
  • Kurs Tarihi : Yeterli Kontenjan Sağlandığında Kurs Başlayacaktır
  • Kurs Süresi :
    32 Saat / 2 Haftasonu
  • Kurs Gün ve Saatleri :
    Haftasonu - 09:00-17:00
  • Kurs Yeri :
    S.Ü. Fen Fakültesi Mantarcılık Arş. ve Uygulama Merk.
  • Kurs Ücreti : S.Ü. Mezunları - 600 TL
    Diğer katılımcılar - 700 TL
Eğitimi Paylaş:
/